آغاز خوب سال آبی جدید / ایران از خشکسالی خارج شده است – تلگرام آپ
آغاز خوب سال آبی جدید / ایران از خشکسالی خارج شده است – تلگرام آپ
به گزارش تلگرام آپ -به نقل از تجارتنیوز، آمار بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور تا ۲۲ مهرماه بیانگر این است که از بین سدهای مهم (شرب و کشاورزی) کشور، هشتسد کمتر از ۱۰ درصد آب دارند. با این حال میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تاکنون معادل ۰.۸۰ میلیارد مترمکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۰.۶۴ میلیارد مترمکعب بوده، ۲۵ درصد رشد داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نسبت به سال قبل با ۲۵ درصد افزایش مواجه بوده است.
ایران احتمالا از خشکسالی خارج شده است
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۰.۶۲۰ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۱۸.۲۶۰ میلیارد مترمکعب بوده، ۱۳ درصد افزایش یافته است. ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور نیز معادل ۶ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۴.۴ میلیمتر) ۳۵ درصد و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱.۳ میلیمتر) ۳۶۷ درصد افزایش نشان میدهد. این آمارها بیانگر این است که احتمالا، ایران از خشکسالی صرف خارج شده و سال آبی جدید که از ابتدای مهرماه آغاز شده است، سالی به مراتب بهتر خواهد بود و ایران، رنگ ترسالی را خواهد دید. حال باید دید که این موضوع، رنگ واقعیت به خود میگیرد یا خیر.
افزایش ۱۳ درصدی حجم آب سدهای کشور نسبت به سال گذشته
سخنگوی صنعت آب ایران، با اشاره به وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهرماه اظهار کرد: ورودی سدهای کشور از ۰.۶۴ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۰.۸۰ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است که از رشد ۲۵ درصدی ورودی سدهای کشور حکایت دارد.
فیروز قاسمزاده در خصوص خروجی سدهای کشور نیز بیان کرد: خروجی سدهای کشور از ۱.۵۱ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۱.۸۸میلیارد مترمکعب رسیده است که نشان میدهد میزان تامین مصارف از محل سدها نسبت به سال گذشته با ۲۵ درصد افزایش روبهرو بوده است.
قاسمزاده با بیان اینکه کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ معادل ۲۰.۶۲ میلیارد مترمکعب بوده است، گفت: این میزان، در مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۲۶ میلیارد مترمکعب بوده است. این میزان، معادل ۴۲ درصد پرشدگی است و نشان میدهد حجم آب موجود در سدهای کل کشور ۱۳ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر است.
۸ سد کمتر از ۱۰ درصد آب دارند
حجم پرشدگی سدهای کشور تا ۲۲ مهرماه ۴۲ درصد است. وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در هشتسد، میزان پرشدگی کمتر از ۱۰ درصد است، بهطوریکه سد دوستی و سد طرق استان خراسانرضوی به ترتیب ۷ و ۸ درصد، سد اکباتان و آبشینه استان همدان ۹ درصد، سد رودبال داراب استان فارس صفر درصد، سد وشمگیر گلستان، بوستان صفر درصد، چاهنیمهها در استان سیستان و بلوچستان ۳ درصد، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان ۹ درصد و سد ساوه استان مرکزی ۸ درصد پر هستند.
آغاز خوب سال آبی جدید
به طور کلی، در سال آبی جاری که به تازگی آغاز شده، میزان بارش در استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان جنوبی، یزد، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمان صفر میلیمتر بوده که مقایسه سال آبی جاری و بازه ۵۵ساله، از کاهش ۱۰۰درصدی بارش حکایت دارد. استان هرمزگان با ۰.۱ میلیمتر بارش، لرستان با ۱.۲۵ میلیمتر، زنجان با ۳.۹ میلیمتر، ایلام با ۱.۸ میلیمتر و قم با ۱.۵میلیمتر، دیگر استانهای کمبارش طی سال آبی جاری بودهاند. استانهای کرمانشاه با ۷.۹ میلیمتر، البرز با ۱۴.۹ میلیمتر، خراسان شمالی با ۲۳.۶ میلیمتر، کردستان با ۳.۰۱ میلیمتر، همدان با ۶۸ میلیمتر، گلستان با ۶۱.۲ میلیمتر، خراسان رضوی با ۳.۴ میلیمتر، سمنان با ۳.۹ میلیمتر، آذربایجان غربی با ۱۷.۵ میلیمتر، قزوین با ۹.۲ میلیمتر، اردبیل با ۲۶.۴ میلیمتر، مازندران با ۸۸.۹ میلیمتر، تهران با ۱۰.۵ میلیمتر و آذربایجان شرقی با ۱۸.۶ میلیمتر، افزایشی قابلتوجه نسبت به بازه متوسط درازمدت ۵۵ سال آبی کشور داشتهاند.
همچنین گیلان با وجود بارش ۸۸.۶ میلیمتری خود، کاهش ۱۱ درصدی نسبت به این بازه داشته است. استان مرکزی نیز در وضعیت تقریبا نامتعادلی است و با ۲.۷ میلیمتر بارش، ۲۹ درصد کاهش را در این بازه تجربه کرده است.