قدیمیترین زبانهای دنیا که هنوز استفاده میشوند + نمونه خط – تلگرام آپ
قدیمیترین زبانهای دنیا که هنوز استفاده میشوند + نمونه خط – تلگرام آپ
به گزارش سلام نو، روزی روزگاری، قبل از شکل گیری تمدنها، پادشاهیها تأسیس شد و قبل از ایجاد هنجارهای جامعه، انسانها با استفاده از حرکات دست و صداهای بدوی دهان با هم ارتباط برقرار میکردند. مفهوم زبان حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش ظهور کرد و مسیر بشریت را تغییر داد. این استفاده از زبان است که به توسعه نژاد بشر منجر شد و ما را به جایی که امروز هستیم رساند. اگرچه منشاء اولین زبان در سراسر جهان بسیار مورد بحث است، برخی از متون مقدس باستانی و حکاکیهای غار برخی از قدیمیترین زبانهای جهان را نشان میدهند.
۱. تامیل (۵۰۰۰ سال قدمت) – قدیمی ترین زبان زنده جهان
تامیل که توسط ۷۸ میلیون نفر صحبت میشود و زبان رسمی در سریلانکا و سنگاپور است، قدیمیترین زبان جهان است. این تنها زبان باستانی است که تا دنیای مدرن باقی مانده است. بخشی از خانواده دراویدی، که شامل برخی از زبانهای بومی جنوب و شرق هند است، تامیل رایجترین زبان در ایالت تامیل نادو است و همچنین یکی از زبانهای رسمی هند است. کتیبه هایی مربوط به قرن سوم قبل از میلاد در تامیل یافت شده است.
۲. سانسکریت (۵۰۰۰ سال قدمت)
بر خلاف تامیل، که هنوز هم زبان رایجی است، سانسکریت قدیمیترین زبان جهان است، اما در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد از کاربرد رایج خارج شد و اکنون به یک زبان مذهبی تبدیل شده است، زبانهای مقدسی که در متون مقدس هندوئیسم، بودیسم و جینیسم یافت میشوند. اولین گزارش مکتوب سانسکریت را میتوان در Rigveda یافت، مجموعهای از سرودهای سانسکریت ودایی، که در حدود هزاره دوم قبل از میلاد نوشته شده است، طبق مطالعات، سانسکریت پایه بسیاری از زبانهای اروپایی را تشکیل میدهد و هنوز هم یکی از زبانهای رسمی هند است.
۳. مصری (۵۰۰۰ سال قدمت)
مصر به عنوان یکی از قدیمیترین تمدنهای جهان شناخته میشود و قبطی مصر قدیمیترین زبان بومی مصر است. سوابق مکتوب استفاده از آن به ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد که آن را به یک زبان باستانی تبدیل کرده است. قبطی تا اواخر قرن هفدهم پس از میلاد رایج ترین زبان در مصر بود تا اینکه با عربی مصری و حمله پس از مسلمانان جایگزین شد. قبطی هنوز به عنوان زبان عبادی در کلیسای قبطی مصر استفاده میشود. امروزه فقط تعداد کمی از مردم به این زبان صحبت میکنند.
۴. عبری (۳۰۰۰ سال قدمت)
عبری در حدود سال ۴۰۰ پس از میلاد استفاده رایج خود را از دست داد و اکنون به عنوان یک زبان مذهبی برای یهودیان در سراسر جهان حفظ میشود. با ظهور صهیونیسم در قرن ۱۹ و ۲۰، عبری دوران احیا را پشت سر گذاشت و زبان رسمی اسرائیل شد. اگرچه عبری مدرن با نسخه کتاب مقدس متفاوت است، گویشوران بومی این زبان میتوانند آنچه در متون باستانی نوشته شده است را کاملا درک کنند. عبری مدرن از بسیاری جهات تحت تأثیر سایر زبانهای یهودی است.