با رعایت فرهنگ کنسرت رفتن، شادی جشن را چندین برابر کنید – تلگرام آپ
با رعایت فرهنگ کنسرت رفتن، شادی جشن را چندین برابر کنید – تلگرام آپ
سلام نو – سرویس گردشگری: فرهنگ کنسرت رفتن یکی از آن چیزهایی است که حتما باید با آن آشنا باشیم. شاید از خود بپرسید مگر میشود کنسرت رفتن هم فرهنگ داشته باشد؟ بله هر کار جمعی و حضور در هر جلسهای فرهنگ خود را میطلبد.
اگر محو هنر باشید، موسیقی یکی از گوش نوازترین صداهایی است که بشر ساخته است. نه تنها گوش نواز بلکه روح نواز است. مخصوصا زمانهایی که ساز و دهلی که میشنویم، مورد علاقهمان باشد. شاید آنچنان انرژی بگیریم که بخواهیم آسمان را فتح کنیم!
کنسرت هم به همین دلیل ایجاد میشود، یعنی هدف آن ترویج شادی گروهی از علاقهمندان است.
چرا رعایت فرهنگ در کنسرت مهم است؟
فرقی نمیکند فقط عاشق موسیقی باشید یا خود نوازنده آن باشید. یا با هدف دورهمی بلیط کنسرت تهیه کرده باشید یا بخاطر حمایت از هنرمند دوستداشتنی خود، به کنسرت بروید. در هر صورت شما یکی از طرفداران هنر و هنرمند هستید و در آن شکی نیست.
مهمترین چیزی که بعد از تهیه بلیط باید به آن توجه کنیم فرهنگ کنسرت رفتن است.
در یک سالن پر شور و شوق با پرده های مخملی، روی صندلی نشسته اید. گروه موسیقی سازهای خود را کوک میکنند. پس از آماده شدن همه چیز، خوانند مورد علاقهتان وارد میشود. با دست و جیغ و هرا، غلغلهای در سالن برپا میشود. گروه نوازنده شروع به نواختن کرده و خواننده میخواند. شما هم با شور و هیجان فراوان به قطعه او گوش داده یا با او همخوانی میکنید.
این اجرای زنده در برابر سالن چند هزار نفری، شبی خاطرهانگیز برایتان به ارمغان میآورد. اما نکتهای که اینجا مهم است اینکه چه کنیم تا مزاحم لذت و هیجان بقیه نشویم و همینطور ما هم با تمام وجود از این حس استفاده کنیم؟
شما به کدام نوع کنسرت علاقه دارید؟
موسیقی سازهای مختلفی دارد از تار و سه تار گرفته تا پیانو و ویالون و … بر حسب سبک موسیقی به ژانرهای مختلفی تقسیم میشود. مثل موزیک سنتی، پاپ و بی کلام که در ایران طرفداران زیادی دارد. همچنین کلاسیک، رپ، راک و غیره. از نظر اجرا میتوان موسیقی را به دو گروه سمفونی و کنسرت تقسیم کرد.
سمفونی به اجرای گروهی موسیقی گفته میشود. گاهی بیش از پنجاه نوازنده روی صحنه بوده و با سازهای عجیبی که ممکن است هرگز ندیده باشید، توسط رهبر ارکستر، اجرا را آغاز میکنند. در اینجاست که صفر تا صد مراحل نواختن را از نزدیک میبینید و احساس میکنید خودتان هم نوازنده و عضوی از این گروه هستید.
در حالی که در کنسرت، بجز نوازندگان، خواننده نقش برجستهای را بازی میکند. نحوه نظم و قرارگیری سمفونی مهم است. مثلا رهبر باید سمت چپ بایستد و سازهای زهی جلو باشند. در حالی که این ساختار در کنسرت مهم نیست. هر کنسرتی میتواند نوعی سمفونی باشد.
فرهنگ کنسرت رفتن کدام است؟
هر چیزی قواعد و اصول خود را دارد. اصلا خوشتان میآید وسط هیجان کنسرت، جایی که همه لذت میبرند، کسی در کنار دست شما صدا یا حرکت بیجایی انجام دهد و حرصتان را درآورد؟ مثل سینما رفتنی که مداوم فردی از جلوی صندلی شما رد شود، چه حس ناخوشایندی به شما دست میدهد؟ دلتان میخواهد یقه او را گرفته و با عصبانیت هلش بدهید کنار تا مزاحم نباشد!
خب کنسرت هم از این امر مستثنی نیست و لازم است اصولی را در آن همگی رعایت کنیم تا فرهنگ کنسرت رفتن را در بین همگان جا بیندازیم. چرا که همه افرادی که در کنسرت حضور دارند برای هدفی آمدهاند، هزینه کردهاند و حقی دارند. پس باید حقوق یکدیگر را آن هم در محیطی فرهنگی رعایت کنیم. همانطور که سایرین باید حق شما را بجا آورند.
– خوردن خوراکی مخصوصا خوراکیهای صدادار در کنسرت ممنوع! تصور کنید خواننده موسیقی آرام و غمگینی را بخواند و ناگهان شما پاکت چیپس خود را باز کرده و صدای خوردن آن به گوش بقیه برسد!
– هیچ گاه کودکان و خردسالان را به کنسرت نبرید: این نوع برنامه مخصوص بزرگسالان است. کودکان با جیغ کشیدنشان میتوانند کل برنامه شب را بر هم زنند. هم کودک حوصله این برنامهها را ندارد، هم اطرافیان با سر و صدا و حرکات کودکان مخالفند و هم ممکن است اگر بچه جیغ جیغویی داشته باشید، نوازندگان و خوانندگان از دستتان عصبانی شوند و برنامه هزاران نفر را برهم زنید. میدانید که کسی حوصله رژه رفتن جلوی صندلیاش را ندارند.
– دوربین فیلمبرداری خود را از ابتدا تا انتها در دست نگیرید. وسایل ضبط موسیقی و فیلمبرداری پیشرفته در سالن وجود دارد. شما فقط از آن لحظه لذت ببرید تا گوشی شما باعث مزاحمت برای اطرافیان نکند.
– بین آهنگ هیجان زده نشوید و نایستید. افراد پشت سرتان هم حق دارند از برنامه استفاده کنند.
– به زمان کنسرت به موقع برسید. درست نیست بعد از شروع برنامه برسید و در صندلیهای ردیف جلو بنشینید. در این صورت تمرکز بقیه را بر هم خواهید زد و به خواننده و گروه موسیقی بیاحترامی میشود..
– زمزمه نکنید: تنها در صورتی به همراه خواننده قطعه شعر را بخوانید که او از همه درخواست کند این کار را انجام دهند. در غیر این صورت روی اعصاب اطرافیانتان راه خواهید رفت و شاید بحث و جدال پیش آید.
– در حین اجرا تشویق نکنید: شاید برایتان خنده دار باشد اما امکان دارد!
در نهایت اینکه تمام اصول حضور در جمع را رعایت کنید تا به همه در حد زیادی خوش بگذرد و نه از دست کسی عصبانی شوید و نه دیگران را عصبانی کرده و مزاحم تماشای برنامه شوید.
چرا کنسرت رفتن خوب است؟
دلایل زیادی برای کنسررت رفتن وجود دارد مثل:
– احساس هیجان
– سلامتی جسم و روح
– حمایت از خواننده
– آشنایی و شبکه سازی
– انرژی مثبت عمومی
– قرارگیری در جمع هواداران خواننده با هدفی مشترک
کنسرت بروید، خوش بگذرانید و با رعایت فرهنگ کنسرت رفتن بگذارید به دیگران هم خوش بگذرد.