آموزشی

کلاس آنلاین چقدر اینترنت مصرف می‌کند؟ – تلگرام آپ

  • کلاس آنلاین چقدر اینترنت مصرف می‌کند؟ – تلگرام آپ

    عوامل موثر بر مصرف اینترنت کلاس

    مصرف اینترنت کلاس آنلاین یکی از اولین دغدغه‌های برگزارکننده‌ها و شرکت‌کننده‌ها در دوره‌های آموزش آنلاین محسوب می‌شود. این فاکتور قطعا جزء هزینه‌های آموزش آنلاین به حساب آمده و اطلاع از آن می‌تواند به پیش‌گیری از مشکلات احتمالی و نیز برنامه‌ریزی مالی بهتر منجر شود. 
    در این مقاله، ابتدا عوامل موثر بر ترافیک مصرفی کلاس آنلاین را معرفی کنیم. در ادامه نیز تلاش می‌کنیم، متوسط مصرف اینترنت را برای کلاس آنلاین را به‌دست‌آورده و در آخر، راه‌کارهایی برای کاهش آن ارائه خواهیم کرد. چه برگزارکننده و چه شرکت‌کننده در کلاس آنلاین هستید مطالعه این مقاله را در جهت بهره‌وری مالی و ارتقاء کیفی کلاس‌هایتان به شما توصیه می‌کنیم.

    چه عواملی بر مصرف اینترنت در کلاس آنلاین تاثیر دارند؟

    به‌منظور مدیریت بهتر ترافیک مصرفی خود در کلاس‌های آنلاین باید مهم‌ترین عوامل موثر در آن را بشناسید. در این بخش به مرور این عوامل می‌پردازیم.

    تعداد نفرات کلاس

    هرچه تعداد نفرات کلاس آنلاین بیشتر باشد، ترافیک مصرفی همه‌ی افراد افزایش می‌یابد. درواقع هر نفر، صدا و تصویر خود را آپلود و صدا و تصویر دیگران را دانلود می‌کند. این مسئله به‌ویژه برای برگزارکننده‌ی کلاس، اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه با افزایش نفرات کلاس، ظرفیت و پهنای باند سرور او نیز باید افزایش پیدا کند.

    تکنولوژی های استفاده شده در کلاس

    بسته به اینکه در کلاس آنلاین خود از چه ابزارهای کمک‌آموزشی استفاده می‌کنید مصرف اینترنت شما نیز تغییر می‌کند. ترافیک مصرفی کلاس آنلاین در صورت استفاده از ابزارهای کمک‌آموزشی یا Tools های تعاملی مانند تخته وایت‌برد، کار همزمان بر روی نرم‌افزارهای تحت‌وب و غیره افزایش می‌یابد.

    همچنین به‌اشتراک‌گذاری فایل، به‌ویژه فایل‌های ویدئویی نیز برای آپلودکننده، دانلودکننده و سرور برگزاری کلاس آنلاین، افزایش مصرف اینترنت را به دنبال خواهد داشت. ضبط کلاس و به‌اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش نیز تاثیر مشابهی دارند.

    کیفیت صدا و تصویر

    شاید مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در مصرف اینترنت کلاس آنلاین، کیفیت صدا و تصویر افراد باشد. هرچه تکنولوژی دوربینی که با آن صدا و تصویر خود را ضبط می‌کنید بالاتر باشد اینترنت بیشتری نیز از شما و دریافت‌کننده صدا و تصویرتان مصرف می‌شود. حتی میزان تحرک شما یا دیگر افراد شرکت‌کننده در کلاس جلوی دوربین، نیز در مصرف اینترنت موثر است و با آن نسبت مستقیم دارد.

    پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین

    دیگر عامل موثر در مصرف اینترنت کلاس آنلاین شما پلتفرمی است که کلاس‌های شما را میزبانی می‌کند. اینکه سرورهای پلتفرم یا نرم‌افزار موردنظر کجا هستند در مصرف اینترنت شما دخیل است. نرم‌افزارهای خارجی یا به‌طورکلی پلتفرم‌هایی که سرورهایشان در خارج از کشور قرار دارند، علاوه‌براینکه اینترنت بیشتری مصرف می‌کنند افت کیفیت بیشتری نیز دارند. واقعیتی که لزوم برخورداری از اینترنت پرسرعت‌تر برای استفاده از آنها را ایجاب می‌کند. 

    به‌طورکلی توصیه می‌شود از سامانه آموزش مجازی ایرانی مانند الوکام به‌منظور برگزاری کلاس‌های آنلاین خود استفاده کرده و در مصرف اینترنت‌تان نیز صرفه‌جویی کنید. این پلتفرم، یک سامانه کلاس آنلاین رایگان را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد.

    تخمین ترافیک مصرفی کلاس آنلاین

    چالش های کلاس آنلاین

    با درنظر گرفتن تمامی عوامل موثر در مصرف اینترنت کلاس آنلاین که در قسمت قبلی بررسی کردیم و با فرض یک کلاس آموزشی عادی، بدون انتظارات خاص و ویژه می‌توان گفت که هر یک ساعت کلاس آنلاین، حدود 200 مگابایت از حجم اینترنت شما به عنوان شرکت‌کننده را مصرف می‌کند. این حجم قطعا برای برگزارکننده‌ی کلاس افزایش می‌یابد. 

    مصرف اینترنت به‌طورمتوسط حدود 40 تا 50 کیلوبایت‌بر‌ثانیه است که در صورت به‌اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش تا بیش از یک مگابایت‌بر‌ثانیه نیز افزایش می‌یابد. با‌این‌حال توصیه می شود پیش از برگزاری کلاس آنلاین مطمئن شوید که حداقل یک گیگابایت از حجم بسته اینترنت شما باقی مانده است؛ چراکه با نزدیک شدن به اتمام حجم بسته معمولا شاهد افت کیفیت اینترنت نیز هستیم. 

    راه‌کارهایی برای کاهش مصرف اینترنت کلاس آنلاین

    کلاس مجازی

    به‌منظور کاهش هزینه‌ی اینترنت خود هنگام برگزاری یا حضور در کلاس‌های آنلاین به‌کاربستن راه‌کارهای زیر می‌تواند مفید باشد:

    • از منوی تنظیمات نرم‌افزار برگزاری کلاس آنلاین خود، کیفیت ویدئو را کاهش دهید.
    • تصویر خود را در صورت عدم‌نیاز قطع کنید.
    • حجم فایل‌های خود را پیش از به‌اشتراک‌گذاری کاهش داده یا آنها را به‌صورت فشرده‌سازی‌شده به اشتراک بگذارید.
    • در صورت وجود تنظیمات دانلود خودکار در نرم‌افزار برگزاری کلاس، آن را غیرفعال کنید.
    • از پلتفرم‌هایی برای برگزاری کلاس انلاین خود استفاده کنید که سرورهای‌شان در نزدیکی شما قرار دارند.
    • درصورتی‌که پلتفرم شما نسخه‌ی تحت‌وب نیز دارد از آن به‌جای نسخه‌ی نرم‌افزاری یا اپلیکیشن موبایل استفاده کنید؛ چراکه نسخه‌های تحت‌وب اینترنت کمتری مصرف می‌کنند.
    • از شرکت‌کنندگان بخواهید که صدایشان را در مواقع غیرضروری قطع کنند یا خودتان به‌عنوان برگزارکننده، این کار را انجام دهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا