خبر خوش دولت برای پرداخت حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان واریز شد؟ – تلگرام آپ
خبر خوش دولت برای پرداخت حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان واریز شد؟ – تلگرام آپ
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: میزان پرداختی شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه به صندوقهای بازنشستگی کشور، ۷۰ دصد افزایش یافته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش ۷۰ درصدی میزان پرداختی شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه به صندوقهای بازنشستگی کشور، گفت: این مبلغ در امسال به ۵۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
حجتالله عبدالملکی روز پنجشنبه در آیین بهرهبرداری از کارخانه دولومیت شهرستان نهاوند، اظهارکرد: با پیگیریهای انجام شده در امسال مبالغ پرداختی شرکتها به صندوقهای بازنشستگی نسبت به سال قبل ۷۰ درصد افزایش یافته به طوریکه از ۳۰ هزار میلیارد تومان به ۵۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی در چهار عرصه کار و اشتغال، آتیه و بازنشستگی، رفاه مردم و رفع فقر و اموال مردم به ۶۵ میلیون نفر از جمعیت کشور خدمات رسانی میکند.
عبدالملکی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ شرکت و پنج صندوق بازنشستگی در مجموعه وزارت کار، تصریح کرد: صندوق بیمه تامین اجتماعی با ۴۵ میلیون نفر عضو، صندوق بازنشستگی، کشاورزان و عشایر، بازنشستگی فولاد و آینده ساز صندوقهایی هستند که در حدود ۵۱ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهبرد مدیریت سالم و کارآمد را از نیازهای ضروری برای ایجاد بهرهوری بالا در صندوقها و شرکتهای این وزارتخانه دانست و اظهارکرد: در طول ۹ ماه گذشته ۵۵۰ انتصاب از بین افراد فسادستیز برای مناصب مدیریتی این حوزه انجام شده که بازخورد و دستاوردهای خوبی به ویِژه در بخش فولاد، پتروشیمی و حملونقل داشته است.
عبدالملکی تامین نیازهای اساسی کشور را از دیگر راهبردهای وزارت متبوع خود برشمرد و افزود: ۳۵ درصد کل نیاز دارویی کشور در شرکتهای تابعه این وزارتخانه تولید میشود و موظف هستیم در حل مشکلات حوزه دارو و درمان یاری رسان بخشهای مسئول در کشور باشیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد سیمان مورد نیاز کشور در شرکتهای وابسته به وزارت کار تولید و بدون احتکار در بورس عرضه میشود که نقش ویژهای در افزایش تولید و عرضه این کالا دارد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: راهبرد سوم ما ورود به حوزههای دانشبنیان با کمک تکمیل زنجیره ارزش افزوده است که بخش معدن از مهمترین شاخصهای این راهبرد محسوب میشود.
عبدالملکی با اشاره به فعالیت پنج تا ۶ هزار معدن در سراسر کشور گفت: به همین میزان عرصه و پهنه غیرفعال داریم که این ثروت معطل مانده باید فعال و به بهرهبرداری برسد.
وی با تاکید بر فعال شدن بخش معدنی کشور گفت: این بخش نیاز به سرمایه گذاریهای بزرگ دارد و شرکت شستا در این راستا نقش پر رنگی دارد که نمونه پروِژههای به ثمر نشسته این شرکت امروز در نهاوند راهاندازی شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح مردمیسازی یارانهها اشاره کرد و افزود: این پروژه بزرگ کشور بعد از دوران دفاع مقدس است که به خوبی در حال اجراست.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه پیش از اجرای طرح بخش اعظم یارانه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت برای اقلام اساسی نصیب دلالان، قاچاقچیان و مصرفکنندگان خارجی میشد، گفت: این طرح نیازمند نظارت و کنترل بیشتری در سطح بازار است تا نرخ بقیه اقلام افزایش پیدا نکند.
کارخانه دولومیت کلسینه نهاوند امروز با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون استاندار همدان و جمعی از مسئولان ملی و استانی به بهرهبرداری رسید.
احداث این واحد تولیدی با سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیارد تومان در فروردین ماه سال گذشته آغاز و امروز با ظرفیت تولید سالانه ۳۳ هزار تن دولومیت کلسینه شده به بهرهبرداری رسید، کارخانه دولومیت کلسینه نهاوند ۴۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد کرده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درخصوص مذاکرات غیررسمی برای کاهش میزان افزایش حقوق مستمریبگیران اظهار کرد: ما هیچ مذاکرهای را در قالب کانونهای غیررسمی و افراد درباره میزان افزایش حقوق بازنشستگان نداشتیم.
آخرین تحولات حقوق بازنشستگان
میرهاشم موسوی پیرامون آخرین تحولات درباره افزایش حقوق بازنشستگان و شایعات مطرح شده درخصوص مذاکرات غیررسمی برای کاهش میزان افزایش حقوق مستمریبگیران گفت: ما هیچ مذاکرهای را در قالب کانونهای غیر رسمی و افراد درباره میزان افزایش حقوق بازنشستگان نداشتیم و تنها در این رابطه با کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی مذاکره رسمی شده است و در این رابطه کسانی که اظهارنظر میکنند خود باید پاسخگوی شایعات باشند.
وی اضافه کرد: ما بهعنوان مسئولان سازمان تامین اجتماعی و براساس ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی باید جمعبندی خود را اعلام و مصوبه خود را براساس جمعبندی در هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی انجام میدادیم که این اقدام صورت گرفت و مصوبه خود را به دولت ارسال کردیم. همچنین در جلسات کارشناسی کمیسیونهای دولت نیز حضور یافته و از مصوبات سازمان با استدلالهای خود دفاع کردیم.
موسوی با تاکید بر اینکه «دولت نیازمند بحث کارشناسی فرابخشی برای اجرای مصوبه اعلامی افزایش حقوق بازنشستگان است» ادامه داد: ما بنابر قانون مصوبه خود را به هیئت دولت فرستادیم و طبق قانون موظف به اجرای نظر نهایی هیئت دولت هستیم، اما موضع مورد دفاع در هیئت دولت همان است که خود در مجموعه سازمان تامین اجتماعی مصوب شده است. فعلا هم به جز این اتفاق هیچ رویداد دیگری وجود نداشته و مذاکرهای صورت نپذیرفته است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی که در آن گفته شده «مستمری ازکارافتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حالتی نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد»، اظهار کرد: اهل فن میدانند معنای ماده ۹۶ و ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی چیست و ما براساس این دو ماده مصوبات خود را اعلام کردیم. البته سنواتی وجود داشته است که عدد پرداختی کمتر از این عدد مطابق با این مواد قانون بوده است، اما نتیجه اعلامی کار کارشناسی ما این بوده است که همان عدد مطابق با مواد قانونی باید پرداخت شود. اجرای این جمعبندی کارشناسی ما البته منوط به تصمیم هیئت دولت است و هرچه این هیئت تصویب کند، ما در نهایت موظف به اجرای همان مصوبه نهایی هستیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعیین تکلیف احیای شورای عالی تامین اجتماعی بیان کرد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی تامین اجتماعی در فروردینماه از سوی مقام معظم رهبری، نظرات کارشناسی مختلفی برای ایجاد یک سازوکار هماهنگی و تصمیمگیری در یک سطح بالاتر از مجموعههای کوچکتر مطرح شد. البته بنده در زمینه اینکه آیا مجلسیها پیشنهاد رسمی دادهاند یا دولت برنامهای در این زمینه برای ارسال به مجلس دارد، اطلاعی ندارم. برخی معتقدند همان ساختار نظام جامع رفاه میتواند بهتنهایی این هماهنگی را انجام دهد و برخی کارشناسان عقیده دارند که نیاز به یک نهاد هماهنگ کننده بالادستی کاملا مستقر را پیشنهاد میدهند و برخی نیز بحث احیای شورای عالی تامین اجتماعی را مطرح کردند. البته این پیشنهاد نیز مطرح است که یک نهاد فراتر از سه قوه در زمینه هماهنگی سیاستهای تامین اجتماعی لازم است که آن نیز بحث کارشناسی دیگری است، اما به هرحال ما نیاز به یک اجماع تجربی درباره مسیر لازم در هماهنگی سیاستهای تامین اجتماعی داریم. موسوی با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور درباره خصوصیسازیها و وعدههای مربوط به انجام مطالبات دولت نسبت به سازمان تامین اجتماعی از طریق واگذاریها در دور جدید خصوصیسازی و واگذاری شرکتهای دولتی گفت: آنچه دولت متعهد به اجرای آن بوده اعطا و فروش سهام ۹۰هزار میلیارد تومان از شرکتهای دولتی است که تاکنون ۷۳هزار میلیارد تومان آن از شرکتهای غیرزیانده واگذار شده است. البته دورنمای واگذاریها برای انجام تعهدات دولت میتواند بیشتر از رقم ۹۰هزار میلیارد تومان باشد اما ما باتوجه به شرایط موجود کشور فعلا به تحقق همان ۹۰هزار میلیارد تومان (۱۷هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای باقی مانده) نیز راضی هستیم.
حقوق بازنشستگان از تبصرههای پرچالش در جریان بررسی لوایح بودجه بوده است. حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۱ ، قرار بود با افزایش ۱۰ درصدی ۵ میلیون تومان تعیین شده باشد بازنشستگان جدیدا خواستار رسیدگی بیشتر به مسئله افزایش حقوق در لایحه بودجه هستند و برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند ماه اخیر دست به اعتراض های متعددی زده اند.