اخبار

کشف با ارزش‌ترین گنج دنیا به ارزش ۸۵۰ هزار میلیارد تومان – تلگرام آپ

  • کشف با ارزش‌ترین گنج دنیا به ارزش ۸۵۰ هزار میلیارد تومان – تلگرام آپ

    به گزارش تلگرام آپ ارزشمندترین گنجی که در دنیا کشف شده چیست؟ این گنج چقدر ارزش دارد؟ اگر جواب شما ۱، ۲ یا حتی ۵ میلیارد دلار است سخت در اشتباهید. عنوان ارزشمندترین گنج دنیا که تا به حال کشف شده به گنج سن خوزه می‌رسد؛ گنج با حداقل ۱۷ میلیارد معادل حداقل ۸۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش. این گنج از دل یک کشتی گالئون اسپانیایی به نام سن خوزه خارج شده است.

    کشتی گالئون سن خوزه (San Jose)، کشتی افسانه‌ای اسپانیایی مملو از جواهراتی بود که از مستعمرات آمریکایی خارج شده و بیش از ۳۰۰ سال قبل و در جریان جنگ با انگلیسی‌ها غرق شده بود و در سال‌های اخیر کشف شده است.

    کشتی گالئون چیست؟

    گالئون نام نوعی کشتی بادبانی بزرگ است که دارای سه یا چهار دکل و سه یا تعداد بیشتر عرشه باشد. کشتی‌های گالئون در نیمه دوم سده شانزدهم و سده‌های هفدهم و هیجدهم به عنوان کشتی‌های جنگی کار خود را آغاز کردند، اما به مرور به عنوان کشتی تجاری نیز شناخته شدند.

    کشتی گالئون سن خوزه

    سن خوزه یک گالیون ۶۴ توپه و سه دکلی متعلق به ارتش اسپانیایی بود که در سال ۱۶۹۸ به آب انداخته شد و در نبرد در جزیره بارو، درست در جنوب کارتاخنا، کلمبیا، در سال ۱۷۰۸ غرق شد. این اتفاق در حال رخ داد که سن خوزه مملو از طلا، نقره و زمردهایی بود که تا سال ۲۰۲۳ ارزش آن حدود ۱۷ میلیارد تخمین زده شد.

    سن خوزه توسط فرانسیسکو آنتونیو گاروته طراحی و توسط پدرو د آروستگی در کارخانه کشتی سازی در ماپیلِ اسپانیا ساخته شد. پروژه ساخت و ساز در سال ۱۶۹۷ آغاز شد و در سال ۱۶۹۸ به پایان رسید.

    سن خوزه و سن خواکین بخشی از ن«اوگان گنج» اسپانیا در طول جنگ جانشینی اسپانیا، تحت فرماندهی ژنرال خوزه فرناندز د سانتیلان بودند. در آخرین سفر خود، سن خوزه به عنوان گل سرسبد یک ناوگان گنج متشکل از سه کشتی جنگی اسپانیایی و ۱۴ کشتی تجاری بود که از پورتوبلو، پاناما، به سمت کارتاخنا، کلمبیا حرکت می کردند. در ۸ ژوئن ۱۷۰۸، ناوگان با یک اسکادران بریتانیایی که منجر به یک نبرد شد. در طول نبرد، بشکه‌های باروت سن خوزه منفجر شد و این اتفاق باعث شد تا کشتی با اکثر خدمه‌اش و طلا، نقره، زمرد و جواهرات جمع‌آوری شده در مستعمرات آمریکای جنوبی غرق شود. این طلا و جواهر برای تأمین مالی تلاش‌های جنگی پادشاه اسپانیا جمع آوری شده بود. از ۶۰۰ خدمه سخن خوزه تنها و تنها ۱۱ نفر زنده ماندند.

    گنج افسانه‌ای سن خوزه؛ معدن طلا و جواهر در کف اقیانوس

    در یک تخمین به نظر می‌رسد سن خوزه حداقل حاوی ۱۱ میلیون سکه طلا است که هر سکه از ۲۷ گرم طلای ۹۲ درصد ساخته شده است. ارزش این سکه‌های چیزی بیش از ۱۱ میلیارد دلار است. به جز این سکه‌های نقره، اشیا ارزشمند دیگر و البته بخشی از کشتی که امروز احتمالا قیمیتی شده را نیز باید مدنظر داشت.

    بار ارزش‌ترین گنج دنیا؛ کشف گنج ۱۷ میلیارد دلاری اسپانیا و کلمبیا

    به گفته مدیر کل دریانوردی وقت کلمبیا، خوزه خواکین آمزکیتا، نیز گفت که آثار تاریخی مختلفی نیز در میان لاشه‌های سان خوزه کشف شده است، همانطور که در برخی از عکس‌ها دیده می‌شود، از جمله ظروف دست نخورده از دوره که دارای نشان گالیون و توپ که در سویل و کادیز اسپانیا در سال ۱۶۵۵ ساخته شد.

    از دیگر آثار کشف شده می توان به سکه هایی به نام «ماکوکینا» که در آن زمان با دست ضرب می شد، یک شمش طلا و شمشیرهای خدمه اشاره کرد.

    محل دقیق کشتی تا سال‌ها نامشخص بود، اما در نهایت در سال ۱۹۸۱، یک شرکت آمریکایی به نام «گلوچا مورا» ادعا کرد که گنج گمشده را کشف کرده و مختصات جغرافیایی آن را در قبال دریافت نیمی از گنج در اختیار دولت کلمبیا قرار داد.

    بار ارزش‌ترین گنج دنیا؛ کشف گنج ۱۷ میلیارد دلاری اسپانیا و کلمبیا

    با این حال سرانجام این در سال ۲۰۱۵ بود که خوان مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهوری وقت کلمبیا، گفت نیروی دریایی این کشور لاشه کشتی سن‌خوزه را در مکانی متفاوت در کف دریا پیدا کرد و شرکت آمریکایی سهمی از گنج نداد. کلمبیا هرگز مختصات محل را منتشر نکرده است، اما شرکت آمریکایی اعتقاد دارد این کشور لاشه را در همان میدان زباله دریایی که ۳۴ سال پیش کشف توسط این شرکت کشف شده، پیدا کرده است. نبرد حقوقی بر سر کشتی در کلمبیا و آمریکا در جریان است و اسپانیا هم ادعاهایی درباره مالکیت آن دارد. البته ظاهرا دو کشتی دیگر هم کشف شده‌اند و مجموع کشفیات این کشتی‌ها به ۱۷ میلیارد دلار می‌رسد. رئیس جمهور وقت کلمبیا گفت که نیروی دریایی کلمبیا در حال بررسی مکان احتمالی ۱۲ کشتی دیگر در منطقه است.

    نباید به گنج افسانه‌ای سن خوزه دست زد!

    بعضی باستان‌شناس‌ها معقتد هستند که نباید به این گنجینه کف اقیانوس کاری داشت چون این گنج ۳۰۰ سال است که با محیط طبیعی آن جا خو گرفته است و هر گونه تغییر در محیط به جای پاداش، دردسر به همراه دارد.

    بار ارزش‌ترین گنج دنیا؛ کشف گنج ۱۷ میلیارد دلاری اسپانیا و کلمبیا

    ریکاردو بوررو، باستان‌شناس دریایی در مقاله‌ای در مورد سان خوزه نوشته است، می‌گوید هر نوع مزاحمتی “بی‌مورد” است و خطر بیشتری نسبت به پاداش دارد.

    او می‌گوید: کشتی غرق شده آنجاست زیرا با محیط زیست به تعادل رسیده است. مواد ۳۰۰ سال است که در این شرایط هستند و هیچ راه بهتری برای آن‌ها جز بودن در همان محیط نیست!

    بار ارزش‌ترین گنج دنیا؛ کشف گنج ۱۷ میلیارد دلاری اسپانیا و کلمبیا

    بوررو گفت که بررسی مسیر سان خوزه، تخمین سرعت آن و نمودارهای فشارسنجی منطقه به کشتی در جایی بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ متر زیر سطح اشاره دارد. اما تصاویر گرفته شده در غواصی های مختلف دولتی، حیات را در میان لاشه ها، از جمله ماهی ها نشان می دهد، که نشان می دهد نور می تواند در عمقی که فتوسنتز می تواند رخ دهد، نفوذ کند.

    بوررو گفت که تخمین‌ها مبنی بر این که ارزش گنج ۱۷ تا ۲۰ میلیارد دلار است مشکوک به نظر می‌رسد و «بیش از حد اغراق آمیز» است. به‌عنوان مثال، اسناد تاریخی سان خوزه نشان می‌دهد که کالاهای داخل کشتی «به‌طور قابل‌توجهی» کمتر از ادعای کلمبیا بوده است و ارزش اصلی گنج چیزی در حدود یک دهم ارزش مطرح شده است.

    بوررو می‌گوید که سان خوزه باید دست نخورده در بستر دریا باقی بماند، جایی که فرصتی برای محققان فراهم می‌شود تا روند جهانی شدن اقتصاد را بررسی کنند.

    به گفته بورو با آزمایش می‌توان به این پی برد که مردم چه گوشتی را ترجیح می‌دادند و از چه مسیر حرکت می‌کردند. به باور وی کشتی‌های غرق‌شده بهترین راه برای اطلاع در مورد تولید، انباشت و توزیع کالاها در گذشته است. بورو می‌گوید: «این کشتی‌ها مانند یک شهر شناور هستند. با آن‌ها می‌توانید تاریخ تجارت بین‌الملل را بازسازی کنید.»

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا