اخبار

بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید – تلگرام آپ

  • بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید – تلگرام آپ

    سلام نو _ سرویس گردشگری: بازار عبدالحمید یکی از قدیمی‌ ترین بازارهای شهر اهواز است که در خیابان نظامی یا نظری‌ پورمابین خیابان نادری و امام خمینی واقع شده است و قدمت این بازار به یک قرن قبل بر می گردد که هنوز هم می‌توان شکل سنتی آن را در آن مشاهده کرد.علاوه بر کالاهای مختلف و صنایع دستی و بومی، مکان‌های تاریخی دیگری همچون خانه دادرس مربوط به دوره قاجاریه هم در محدوده بازار عبدالحمید قرار دارد. همچنین کاروانسرای شیخ خزعل در این بازار قرار دارد که می توانید در هنگام بازدید از بازار از این کاروانسرا نیز دیدن کنید.

    آشنایی با قدیمی‌ترین بازار اهواز

    بهتر است بدانید این بازار در سال های قبل به عنوان بازار اصلی و مرکز خرید شهر معروف بود، زمانی که بیشتر اهالی ثروتمند و اشراف زادگان از بازار عبدالحمید خرید می کردند، ولی امروزه برای خرید های ارزان قیمت مورد استفاده قرار می گیرد. بازار عبد الحمید در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

    بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید

    با ورود به این بازار لذت قدم زدن در یک مکان سنتی را تجربه خواهید کرد و در واقع، در این بازار تاریخ، سنت، هویت و سنت و فرهنگ مردم استان خوزستان را به نمایش گذاشته شده و باعث جذب بازدیدکنندگان شده است. بازار عبدالحمید از زمان های قدیم تاکنون به عنوان یکی از بهترین مراکز خرید برای کالاهای کمیاب مشهور است.

    بازار عبدالحمید قدیمی‌ترین بازار اهواز است که در خیابان نظامی یا نظری‌پور، بین خیابان نادری و امام خمینی قرار گرفته است. بازار عبدالحمید در دوره‌ی قاجار نه‌ تنها بسیار پررونق بود بلکه پاتوق پول‌دارهای منطقه برای خریدهای ریز و درشت نیز به‌ شمار می‌رفت. خانه‌ی دادرس که از جمله‌ خانه‌های به‌جا مانده از دوره‌ی قاجار در اهواز است، کاروانسرای شیخ خزعل بوده و در بازار عبدالحمید واقع شده است.این بنای به جامانده از دوره قاجار در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

    بازار عبدالحمید واقع در خیابان نظامی(نظری‌پور) بین خیابان نادری و امام خمینی (ره) اهواز است. این بازار که وجه تسمیه آن نام یکی از شیوخ طوایف عرب اهواز در زمان قاجار بود، از مهمترین مراکز خرید شهر به شمار می‌آمد.

    بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید

    قدمت این بازار همان‌گونه از سرو وضع ظاهری آن بر می‌آید به بیش از یک قرن می‌رسد و جداره و نمای آن که هم‌اکنون مایه سرافکندگی و زشتی شده و سیمای شهر را نازیبا کرده، زمانی قلب شهر بود. خانه دادرس، گواه عظمت و شکوه این بازار در زمان خود بود؛ این بنای بازمانده از دوره قاجار که در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، اینک در میان پسماندهای دستفروشان در گوشه‌ای از بازار عبدالحمید گم شده است.

    صداهای ناهنجار دستفروش ها آرامش این بازار را به هم ریخته و تمرکز برای دقت در یکی از آثار هویتی شهر را از بین می‌برد.این بازار که یادگار به جامانده از نسل‌های پیشین اهواز است اکنون یکی از معضلات شهری شده و به جای نگهداری از آن باید چاره‌ای برای رفع معضلات ناشی از تجمع و دستفروشی در این بازار اندیشید.

    بازار متنوع و جالب اهواز

    بازار عبدالحمید که داد نیروهای اجراییات شهرداری از معضلات آن بالا است، تقریبا از اصلی‌ترین مراکز دستفروشی و بساطی شهر است.

    بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید

    بساط همه نوع جنس و میوه و لباس و کیف و کفش و لباس‌های سنتی و امروزی در این بازار دیده می‌شود و راه برای گذر عابران به بیش از یک متر در وسط خیابان و نیم متر در هر طرف خیابان نمی‌رسد. با این ازدحام دستفروشی در کوچه‌ای باریک، مکان دفع پسماند نیز در همان جا است و زباله‌ها و اجناس فروشندگان در کنار هم، غیرقابل تفکیک شده‌اند!

    دستفروشان در این بازار سابقه‌ای طولانی دارند و سابقه طولانی آنها موجب گستاخی و حق به جانبی آنها شده است، طوری که نیروهای اجراییات شهرداری به جای برخود قاطعانه و قهری با دستفروشان به خواهش و التماس رو آورده‌اند! برخی از نیروها هم با دستفروشان دوست و صمیمی شده‌اند و اوقات خوشی در کنارشان سپری می‌کنند!

    بازارها از مهم‌ترین اماکن برای شناخت فرهنگ و هویت هر شهر هستند. بازارهای قدیمی اهواز نیز می‌توانند ارائه‌دهنده فرهنگ، سنت و هویت شهر اهواز باشند.

    آدرس : اهواز، خیابان نظامی یا نظری‌پور، بین خیابان نادری و امام خمینی

    بازاری قدیمی و جالب در اهواز؛ بازار عبدالحمید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا